Следвайте Гласове в ТелеграмСтраните от Европа не може да изолират Русия

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСтраните от Европа не може да изолират Русия
Коментари Харесай

Австрия: Не можем да изолираме Русия от създаването на европейската сигурност след войната

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Страните от Европа не може да изолират Русия постоянно и да пресечен разговора с Москва във връзка с основаването на европейска архитектура за сигурност след края на войната в Украйна.  Това съобщи австрийският външен министър Александър Шаленберг по време на събитие в Международния университет „ Менендес Пелайо ", предавано онлайн, предаде ТАСС.

„ Не можем да неглижираме Русия, не можем да прекратим разговора с нея. Ако го създадем, евентуално ще изключим от системата и Централна Азия и Южен Кавказ. " - разяснява Шаленберг.

По думите му, Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) остава единствената платформа, с изключение на Организация на обединените нации, където западните страни и Москва не престават да обменят отзиви. „ Тази платформа ще ни е нужна и в бъдеще ", счита той.

„ Каквото и да се случи, Русия ще остане най-големият ни географски комшия. И водач по брой на нуклеарните бойни глави. Русия към момента е член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Не можем да обсъждаме изменението на климата или който и да е различен въпрос, без да включим Русия в полемиката. " - твърди Шаленберг.

Инфо: БГНЕС

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР